Aedificator

       
  •         Habitatges:

Domus: Les mides de la casa poden ser fins a 120 metres de llarg i 30 d’ample solien tindre 1 sola planta però això no volia dir que algunes tinguessin dues. Disposaven de lavabos i agua corrent.


Insula: Quasi totes eren de lloguer, no disposaven ni de lavabos ni agua corrent i n’hi havia dos tipus:

  • La primera tenia a la planta baixa una tabernae i botigues, a l’entresol la casa dels botiguers i partir de la primera es dividien les plantes en apartaments.

  • La segona tenia a la planta baixa habitatges amb un jardí interior i a partir de l’entresòl tenien apartaments.


Vil·la: Eren les segones residencies dels patricis eren al camp, on tenien una part dedicada a l’agricultura que la feien els esclaus.

  • Barcino i Tàrraco

Barcino no va ser una ciutat important estratègicament es mes era considerada una colònia .La colònia tenia el nom complet de Iulia Augusta Faventia paterna Barcino (IVL· AVG· FAV· PAT· BARCIN). En la màxima esplendor va albergar 2.000 habitants. La Decamus maximus tenia 825 metres de allargada, el Cardo maximus tenia 550 metres de allargada. Barcino va acullir a la Via Augusta que creuava la península per la costa Mediterrania.


Tàrraco era una ciutat estratègicament important va ser capital de la província romana  de Tàrraconense, Tàrraco va arribar al seu màxim prestigi durant el segle II dC. Només Tàrraco tenia alhora circ, amfiteatre i teatre. En el seu origen nomes era una colonia però va evolucionar a capital de província. Tambe va acollir la Via Augusta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario